Onze dieren op de boerderij

De kinderboerderij biedt plaats aan diverse diersoorten waarvan sommige dieren permanent op de boerderij wonen en andere af en toe eens komen "logeren". Hieronder ziet u de dieren die wij op de boerderij hebben. Bij een groot aantal dieren kunt u meer informatie lezen door op het betreffende dier te klikken.

× sluiten
Papegaai | Kinderboerderij De Vliert

Papegaai

Onze Amazone papegaai Ronny is bekend bij iedereen die regelmatig onze kinderboerderij bezoekt. Ronny is gek op aandacht en kan door een aantal bekenden geaaid en opgepakt worden. Kinderen en onbekenden vindt ze spannend en dan zal ze ook happen. Ronny is al 54 jaar! Ze kunnen wel 70 a 80 worden maar het gemiddelde in gevangenschap is 50.

Herkomst

Amazonepapegaaien komen voor in Zuid-Amerika, van Mexico tot in Argentinië en het Caribisch gebied, maar de meeste leven in het stroomgebied van de Amazonerivier. Ze bewonen de tropische regenwouden, leven in paren of familiegroepen en houden onderling contact door het maken van contactgeluiden. bron: licg.nl

Voeding

Ronny krijgt speciale brokjes, met papegaaienzaad en groente en fruit.

Gewicht

280-510 gram.

Kleur

Het voorhoofd en een deel van de wangen en keel zijn blauw. Het gebied rond de ogen en de oren is geel. De wangen en de keel zijn groen, blauw of geel. De vleugelbocht is overwegend rood, waarbij veel vogels gele veren in het rood laten zien.

Adres

Droogoven 1
3961 EW Wijk bij Duurstede
Telefoon: 0343 572 682

Openingstijden

Tijd
8.30 - 17.00 zomertijd, tot 16.00 uur wintertijd.
11.00 tot 13.00 en 14.00 tot 16.00
papegaai dieren-footer