Onze dieren op de boerderij

De kinderboerderij biedt plaats aan diverse diersoorten waarvan sommige dieren permanent op de boerderij wonen en andere af en toe eens komen "logeren". Hieronder ziet u de dieren die wij op de boerderij hebben. Bij een groot aantal dieren kunt u meer informatie lezen door op het betreffende dier te klikken.

× sluiten
Kip | Kinderboerderij De Vliert

Kip

Wij hebben een aantal kippen op de boerderij lopen. Soms zie je in het voorjaar ook kuikens bij ons. Wanneer er geen afschermplicht is vanwege de vogelgriep lopen de kippen los op ons terrein, heerlijk te scharrelen.

Herkomst

Kippen zijn van nature bosdieren; ze stammen af van het rode kamhoen uit Zuidoost-Azië. Wilde kippen besteden een groot deel van hun tijd aan scharrelen op zoek naar voedsel, waardoor ze grote afstanden moeten lopen. Dat kippen van scharrelen houden, is ook terug te zien aan de kippen die in gevangenschap leven. Kippen zijn nauw verwant aan de dinosaurus; ze hebben over het algemeen weinig genetische veranderingen ondergaan ten opzichte van de dinosaurussen. Het patroon in het DNA van kippen lijkt van alle vogels het meest op het DNA van de vliegende dinosaurussen. bron: worldanimalprotection.nl

Voeding

Wij voeren onze kippen legkorrels, granen en zaden. Wanneer ze buiten lopen eten ze groenvoer en insecten.

Gewicht

Een volwassen kip weegt ongeveer 1.5 kilo.

Kleur

Kippen komen voor in ongeveer 191 verschillende kleuren.

Adres

Droogoven 1
3961 EW Wijk bij Duurstede
Telefoon: 0343 572 682

Openingstijden

Tijd
8.30 - 17.00 zomertijd, tot 16.00 uur wintertijd.
11.00 tot 13.00 en 14.00 tot 16.00
papegaai dieren-footer