Onze dieren op de boerderij

De kinderboerderij biedt plaats aan diverse diersoorten waarvan sommige dieren permanent op de boerderij wonen en andere af en toe eens komen "logeren". Hieronder ziet u de dieren die wij op de boerderij hebben. Bij een groot aantal dieren kunt u meer informatie lezen door op het betreffende dier te klikken.

× sluiten
Kat | Kinderboerderij De Vliert

Kat

Op de boerderij vind je onze prachtige rode kater Willem, die we in 2021 geadopteerd hebben. Willem is een hele lieve kat, gaat graag zijn eigen gang en komt op zijn tijd een knuffel halen. Hij is vaak te vinden slapend in het hooi.

Herkomst

De Europese korthaar zoals we hem nu kennen verscheen voor het eerst in Zweden. Maar oorspronkelijk was het ras vooral in het oude Rome te vinden. Met het Romeinse leger reisden de katten door Europa. Zo verspreidden deze katten zich over heel Europa. Dit kattenras werd vooral gewaardeerd door boeren. Dat kwam door hun geweldige jacht instinct waardoor ze de boeren hielpen bij het bestrijden van knaagdieren. De Europese korthaar wordt gezien als de “originele” huiskat omdat hij afstamt van de eerste wilde katten van duizenden jaren geleden.

Voeding

Kattenbrokjes.

Gewicht

Tussen de 3.5 en de 6 kilo.

Kleur

Rood.

Adres

Droogoven 1
3961 EW Wijk bij Duurstede
Telefoon: 0343 572 682

Openingstijden

Tijd
8.30 - 17.00 zomertijd, tot 16.00 uur wintertijd.
11.00 tot 13.00 en 14.00 tot 16.00
papegaai dieren-footer