Onze dieren op de boerderij

De kinderboerderij biedt plaats aan diverse diersoorten waarvan sommige dieren permanent op de boerderij wonen en andere af en toe eens komen "logeren". Hieronder ziet u de dieren die wij op de boerderij hebben. Bij een groot aantal dieren kunt u meer informatie lezen door op het betreffende dier te klikken.

× sluiten
Honingbij | Kinderboerderij De Vliert

Honingbij

Naast ons educatief centrum in de kriebeltuin hebben wij een bijenkast staan. Door het raam kun je genieten van de bijen. De kast wordt bijgehouden door een imker uit de buurt.

Herkomst

De honingbij komt over de hele aardbol voor, enkel niet op die plekken die extreem koud of warm zijn. Ondanks dat we praten over 'de honingbij' bestaan er onderling verschillende rassen, ontstaan door verschil in ligging van de continenten, elke soort heeft zich aangepast aan de klimatolische omstandigheden van hun eigen leefgebied. 

Voeding

Honingbijen verzamelen alleen nectar, stuifmeel en water. Ze komen dus niet zoals wespen snoepen van je frisdrank of ijs want daar houden ze niet van.

Gewicht

Tussen de 70 en 150 mg.

Kleur

Honingbijen zijn hoofdzakelijk bruin van kleur, waarbij het achterlijf donker is en bruine haarbanden bevat en het borststuk bruingeel behaard is.

Adres

Droogoven 1
3961 EW Wijk bij Duurstede
Telefoon: 0343 572 682

Openingstijden

Tijd
8.30 - 17.00 zomertijd, tot 16.00 uur wintertijd.
11.00 tot 13.00 en 14.00 tot 16.00
papegaai dieren-footer