Onze dieren op de boerderij

De kinderboerderij biedt plaats aan diverse diersoorten waarvan sommige dieren permanent op de boerderij wonen en andere af en toe eens komen "logeren". Hieronder ziet u de dieren die wij op de boerderij hebben. Bij een groot aantal dieren kunt u meer informatie lezen door op het betreffende dier te klikken.

× sluiten
Duif | Kinderboerderij De Vliert

Duif

Op onze kinderboerderij vind je verschillende soorten duiven, van de kleinste, de diamantduif tot de grootste, de Oud Hollandse Kapucijnduif. De laatste een Nederlands bedreigde soort.

Herkomst

De Oud Hollandse Kapucijnduif is een Nederlands sierduivenras. De naam verwijst naar het karakteristieke tekening patroon, de zogenaamde monnik tekening waardoor de duif lijkt op een Kapucijner monnik. De oorsprong van het ras ligt waarschijnlijk in Zuidoost Azië en het is waarschijnlijk in de late zestiende eeuw door Nederlandse zeevaarders ingevoerd. bron: Dierenhandel Hoogendoorn

Diamantduiven komen van oorsprong voor in vrijwel geheel Australië, behalve in de kuststreken in het oosten en zuiden. Ze leven in droge en halfdroge gebieden, vooral op open graslanden met wat begroeiing van struikjes en bomen, en altijd in de buurt van water. bron: licg.nl

Voeding

Duivenvoer.

Gewicht

Diamantduif tussen de 30 en 35 gram Oud Hollandse Kapucijnduif 250-300 gram.

Kleur

Diamantduiven hebben een opvallende rode of rood-oranje oogring. De vrouwtjes zijn wat bruiner van kleur dan de mannetjes. Oud Hollandse kapucijn: dit type heeft een afwijkend verenkleed, zoals een halskraag, krulveren of een waaierstaart. Bij de Oud Hollandse Kapucijn zijn diverse kleurslagen erkend: zwart, wit, rood en geel, met en zonder glans.

Adres

Droogoven 1
3961 EW Wijk bij Duurstede
Telefoon: 0343 572 682

Openingstijden

Tijd
8.30 - 17.00 zomertijd, tot 16.00 uur wintertijd.
11.00 tot 13.00 en 14.00 tot 16.00
papegaai dieren-footer