Op 12 april 2003 werd het Educatief Centrum geopend, waaraan twee jaar door vrijwilligers is gewerkt. Dit gebouw bevindt zich nabij de schapenweide en is onder andere voorzien van sanitair, TV met dvd, een projectiescherm en verwarming. De bedoeling is dat de scholen in Wijk bij Duurstede deze ruimte voor educatieve doeleinden gaan gebruiken voor de kinderen van peuterspeelzalen of uit de laagste groepen van het basisonderwijs.

Het centrum wordt gebruikt bij verschillende activiteiten van de kinderboerderij:

  • Eieren verven op paaszaterdag
  • Het ontvangen van gasten met een beperking
  • Poppentheatervoorstellingen
  • Workshops dieren hanteren
  • Kinderverjaardagen, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Activiteiten ten behoeve van het schapenscheerfeest

Aan de buitenkant van het Educatief Centrum hangt een bijenhuis, dat is geplaatst door een Wijkse hobby-imker. Vanuit het centrum kan men direct in het huis kijken, waardoor goed te zien is hoe bezig onze bijen zijn. In het centrum ligt ook een map met zeer veel materiaal over bijen. Tevens hangen er diverse educatieve posters over dit onderwerp.

Heeft u interesse? Neem contact op met ons via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Ook als u een leuk idee heeft voor gebruik van het centrum, kunt u met ons contact opnemen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..