Beste Bezoeker,

Welkom op Kinderboerderij de Vliert!

 

Om de boerderij weer op een veilige manier te kunnen openstellen hebben we de volgende regels en werkwijze opgesteld (deze gelden in eerste instantie voor maandag tot en met vrijdag vanaf dinsdag 23 juni):

Algemene regels:

  • Bezoekers zijn zelf verantwoordelijk voor het houden van 1.5 meter afstand tot elkaar.

  • Er is in meerdere ruimtes in de kinderboerderij de mogelijkheid om tussentijds de handen te wassen. Ook kunt u gebruik maken van het toilet die ook zeer geregeld wordt schoon gemaakt en gedesinfecteerd. 

  • Openingstijden zijn tussen 10:00 uur en 12:00 uur en tussen 14:00 uur en 16:00 uur.

  • U kunt de kinderboerderij alleen betreden via de ingang aan de voorkant (het groene hek).

  • We maken bij de kinderboerderij gebruik van eenrichtingsverkeer. U gaat naar binnen bij de ingang (het groene hek) en volgt vervolgens de aangegeven route naar het einde van het tweede gedeelte van de kinderboerderij (voorbij het herten verblijf). Daar kunt u er weer uit. Als u dan weer terug naar voren wil gaan loopt u buitenom de kinderboerderij weer terug. Let op: Voor BSO en kinderopvang etc. zijn er andere regels. Die staan hieronder vermeld onder het kopje Werkwijze BSO/Kinderdagverblijven etc.

Werkwijze gezinnen:

  • Vergelijkbaar met winkelwagentjes bij de supermarkt maken we bij de kinderboerderij gebruik van blokjes om het maximaal aantal van 5 gezinnen te kunnen bewaken.

  • Bij de ingang staat een mandje met daarin blokken. Ieder gezin neemt een blokje mee naar binnen. Per blokje moeten de bezoekers afkomstig zijn uit één en hetzelfde gezin met een maximum van 2 volwassenen. 

  • Bij de ingang zijn desinfectiedoekjes aanwezig om het blokje en je handen bij aankomst en vertrek schoon te maken.

  • Binnen iedere aparte ruimte hebben we een maximaal aantal gezinnen dat de ruimte mag betreden

Konijnenverblijf 1 blokje
Cavia's binnen/vissen/volière en papegaai Ronnie 1 blokje
Speeltuin eerste gedeelte (ieder bankje 1 gezin) 4 blokjes
Varkens en caviaheuvel 1 blokje
Geitenplein 2 blokjes
Paddenstoel speeltuin (afhankelijk van reservering kinderdagverblijf/opvang 3 blokjes
Schapenweide 1 blokje
Educatief centrum 1 blokje
Kriebeltuin 1 blokje

 

Werkwijze BSO/kinderdagverblijven etc.

Mocht u willen komen met meer mensen dan de vooraf beschreven gezinssamenstelling dan moet u vooraf laten weten dat u komt. Dit kan met telefoonnummer 0343-572682. Indien er ruimte is zullen wij 2 blokjes reserveren en kunt u gebruik maken van de paddenstoel speeltuin. De blokjes worden overhandigd door de beheerders van de boerderij omdat u niet door de dierenweide kunt lopen. 

De kinderboerderij stelt zich open voor de bezoekers om voor een gereserveerde tijd van 30 minuten gebruik te kunnen maken van het tweede gedeelte van de kinderboerderij.

U kunt hier gebruik maken van de (paddenstoel) speelweide en het educatief centrum met toilet. De dierenweides en de kriebeltuin zijn niet toegankelijk.

 

 

Wij hopen u zo voldoende geïnformeerd te hebben over hoe u gebruik kunt maken van de kinderboerderij.

Wij gaan dit eerst van maandag tot en met vrijdag uitproberen. Als het goed werkt zullen we ook deze regels gaan hanteren in het weekend. Zodra dit gebeurt laten we dit hier en op Facebook weten.

Met vriendelijke groet,

De Kinderboerderij